beornus

999.

Kategori: Allmänt

Man blir lycklig när man kommer hem till Sverige och hittar denna.


Ta hand om er.

Barcelona.

Kategori: Allmänt

Igår kom jag hem efter en hejdundrande resa med bestis Emelie. Det har varit så perfekt med allt från väder till mat och upplevelser! Jag hade egentligen ingen koll på hur staden var och hade ganska låga förväntningar, men oj så fel jag hade. Riktigt fint och öppet och energigivande! TIPS!

När vi kom till hotellet så var det tydligen riktigt fint! Vi hade värsta utsikten från nionde våningen och ett futuristiskt rum med glasväggar till duschen... haha. Jag kände mig som hotellbokarN.
Redan när vi kommit ut från hotellet första dagen så skulle vi äta tapastapas och det blev inte sista gången! Det var så bra för alla gånger vi åt tapas så var det helt olikt från gångerna innan. Vi fick inte nog!

Vi har gått så mycket under dessa dagar och har på så sätt fått uppleva allt på ett helt annat sätt.
Vi besteg Montjuïc och på väg upp hittade vi en öde klätterbana som vi gick loss på, sen väl på toppen kikade vi lite på borgen och sen gick vi ner längs den ringlande vägen medan vi tittade ut över ett upplyst Barcelona.
Eftersom vi gick så mycket så såg vi ibland att en restaurang eller bar vi gick förbi hade mojitos för 3,50 euro så vi passade på att ta några mojitostopp lite här och var. Detta uppskattades rejält även fast det var mitt på dagen! (Vi tyckte att mojitos var spanskt eftersom man ändå pratar spanska i Mexico, haha).

Vi åt glass och frukt och frozen yoghurt, mmmm. Det var så fint väder varenda dag att det var galet! Jag brände mig till och med. Jag hann faktiskt bli van med sommar och så kommer man hem till SNÖ! ...
Hur som helst, en dag var det dags att hyra cykel och trots att det var lite av ett äventyr att ta sig fram längs storgatan lyckades vi ta oss upp för mördarbackar för att komma fram till Parc Güell där vi drack öl och sangria i solen innen det var dags att ta sig ner igen i full kareta (tjiho).

Vi har ändå hunnit med de viktigaste sevärdheterna som familjen, gurkan, stranden, ombyggda arenan, museet på berget, kolosserna, la rambla, marknaden, gamla stan, hamnen, nya finområdet och allt möjligt fint. jag är riktigt nöjd!

Emelie får mig att tagga till och det är jag så tacksam för!

Jag har tagit 2 gb med bilder och videos, men ni får nöja er med en på mig än så länge, haha. Vet inte om Eme vill vara med :)

Zkön zöndag.

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit 100% ledig! Jag har inte jobbat en endaste ynktimme och det har kroppen fått känna fullt ut. Jag har sprungit runt i min OnePiece hela dagen och ätit våfflor med hela familjen, utom pappan som är i fjällen. SÖNDAGAR!


Såhär ska det se ut! Massor av hjortronsylt och grädde.. Dör lite av lycka.

Nu blir det fullt upp här resten av kvällen! Det bli nämligen en väldigt tidig uppstigning imorgon och jag har en hel del att fixa innan dess.

I scream.

Kategori: Allmänt

Hörde jag lönlönlön lönlönlönlön lönlönlönlönlönlön lönlön (tänk The Bird is the Word)?

Det är så jävulusiskt skönt att få pengar på kontot att jag har lust att bjuda alla på en glass i vårsolen! Ni får se till att haffa mig innan det börjar sina i börsen.

Detta inlägg skulle handla om något annat, men nu var jag såklart tvungen att leta upp årets glasskarta efter detta utfall och HALLÅ! Titta på alla goda glassar som de har kommit med! Jag som aldrig köper glass nuförtiden kommer gå loss fram tills i maj! MMMM.


Det enda jag saknar är en gammaldags Soleroglass.... då hade jag flippat.

Fläktande vinden.

Kategori: Allmänt

Nu är jag en riktig inläggsspruta känner jag, men man får passa på mellan jobbpassen! Jag har ju ett nytt extrapass imorgon..

Jag är så sjukt taggad på inlines! Jag måste köpa ett par innan sommarn! Då ska jag även använda min nya armhållare till iphonen! Jag ska (enligt mina planer) bli en riktig ut-och-röra-på-mig-människa i sommar!


Bild
Bild

Dannebrogen.

Kategori: Allmänt

Niklas - Veninder (skummaste videon? haha)


Lad vær' med at lyt til dine veninder, for de er bar' jaloux.

Sola skiner i U-town.

Kategori: Allmänt

HEJ HEJ! Idag har jag jobbat, tjiho. Efter jobbet var jag familjär och åt en riktig klassikermiddag på "Luckan" med bror och mami, haha. En skagentoast och husets planka med en stor stark! Kände mig väldigt kulinarisk och född på 70-talet.

HURSOM! Detta inlägg handlar om gårdagen som var den bästa på riktigt länge. Förutom vädret som log mot mig (och alla andra) med ett jätteleende, så jobbade jag ett extrapass på cirka fyra timmar som gick riktigt bra. Sen fick jag använda min nya mangodelere som jag fick på posten av Emelie! <3 Det blev hur bra som helst?! Åh, längtar tillbaks.

Dagen slutade, efter en grym förfest, på "Slitage" med Myran och hennes stab och vi gjorde verkligen det bästa av det stället! Jag hoppade till och med upp och gal på karaoken, haha... Good times, good times.



Plockerier.

Kategori: Allmänt

Efter att jag gjorde förra inlägget kom jag ju på att jag gjorde ju en grej igår! Jag var nämligen på Plock med goda vänner och planerade en födelsedagsmeny. Vi satt där med kokböckerna och skrev ner recept och åt mat om vartannat. Riktigt trevligt! Det var nog tredje veckan i rad vi i järngänget var där och gick loss. Känns skönt (dyrt?) att man snart är en riktig stammis, haha.


Foto från Helenas FB.

Fullt upp och ner.

Kategori: Allmänt

Jag jobbar och jobbar och jobbar lite till. Det är det enda jag gör nästan. Denna månaden är det för att jag givit bort tre pass och tar nu på mig extrapass som jag försöker klämma in på dom andra dagarna för att få ut ungefär min ursprungliga lön.

Ni får lite tips på hemsidor som man fastnar järnet på i brist på roliga händelser i mitt liv.

Pinterest
BÄSTA inspirationssidan. Här finns ALLT! Du kan se mycket utan att vara medlem, men om du vill köra fullt ut så måste du dock requesta en invite (svengelsk is my life).

Polyvore
Bra sida att göra kollage på och en light-version av pinterest inspirationsmässigt. Funkar bäst om du är qvinna, men det finns en del grejer för hanar också.

9gag
Jag har skrattat sönder mig till denna sida många gånger. Nu börjar den dock tappa stinget och vattnas ur med en hel del tråkiga inlägg. Trots detta sitter man ändå och scrollar för evigt, känns det som.

Society6
En sida med HUR fina tryck som helst! Man kan köpa dom på allt möjligt också. (Glöm ej att canvas med fototryck är passé ;))

Zeg zöndag.

Kategori: Allmänt

Idag på jobbet har jag längtat hem till morotskakan. Som man längtar till en resa ungefär. Mitt sötsug är snart i behov av någon slags förmyndare. Det är tur att jag kör på light-produkter i alla fall för jag hade rullat fram annars. "Ta inte tag i grundproblemet utan ta den lätta vägen, det kan ju bli jobbigt."

ANYHOW, dagen har varit riktigt seg (kanske orsaken till min längtan). Det har varit cirka noll kunder och motivationen har varit i botten. Jag börjar dock se ljuset i tunneln. Snart kan vi göra fint i butiken, tjiho!

JAG SÅ TAGGAD, INTE LÅNGT KVAR NU! HINTHINT!

Sommer

Begäret.

Kategori: Allmänt

Jag har varit så jävulskt sugen på en morotskaka i flera dagar! Idag tog jag till slut tag i saken och bakade loss. Nu är det bara den lilla grejen att jag inte är sugen längre?! Jag har förätit mig på frostingen som blev över och är totalt osugen på att skära upp en bit och goffa, bluäh...

Jag tar med och överraskar kollegorna imorgon på jobbet så får jag se om min morotskakeaptit har vaknat till liv. Håll tummarna!

(
Jag har aldrig vetat om man ska säga håll tummarna eller håll tummen. Det sistnämna var det rätta fick jag höra när jag var liten. Båda tummarna var olycka! Dock är "håll tummarna" det socialt accepterade.. ni förstår mitt dilemma?)


Bilden är ett montage. Moroten i mitten finns tyvärr bara i fantasin. Som Emma.

Min själ helas.

Kategori: Allmänt

JAG ORKAR INTE! Hur kan man vara såhär duktig? Jahapp, nu längtar man till en medeltid med krig, orättvisor, ingen el, gröna landskap, som man får se från en hästrygg iklädd tunga skinn, och massor av fint uppbyggda meningar som man utbyter med varandra.. Härliga tider.



Picture it.

Kategori: Allmänt

Jag måste dela med mig av en guldkommentar som en vid namn Andrea (utan länk) skrivit på Spiderchicks blogg. Jag kan inte sluta skratta. På allvar.

"...Den knäppaste drömmen jag haft däremot borde nog vara den när jag drömde att jag skulle föda barn. När barnet väl tittade ut visade det sig att jag fött en rabarber(!!!) som var tvungen att sova i frysdisken på ICA, så jag tog med mina kompisar till ICAs frysdisk för att beskåda mitt underverk..."


Jag tänker mig den såhär. Nykläckt och skrynklig. Dör.

Bildkälla

Klardrömmar.

Kategori: Allmänt

Nu har jag suttit som på nålar hela kvällen. Jag har nämligen hittat fenomenet lucid dreaming som på svenska betyder klardrömmande, typ.

JAG ÄR SÅ FASCINERAD?! Jag måste få uppleva detta!

Jag tänkte börja lite smått med att försäkra mig om att jag drömmer när jag väl gör det med små tecken som att prova andas genom näsan trots att jag kniper igen den med fingrarna och titta på ett kors som jag har ritat i handen i tid och otid, för att det ska bli en vana som följer med in i drömmen.
Sen ska jag börja med en drömjournal där man skriver ner allt man minns för att kunna börja se ett samband i drömmarna och på så vis påminna sitt dröm-jag.
Det kommer dock ta ett tag innan jag får resultat såklart, men det är bara att börja ta små myrsteg åt rätt håll.

Jag blir helt nervig när jag tänker på det, det är liksom mitt psyke som jag ska försöka hoppa in i! Vem vet vad jag kommer tänka på trots att jag inte vill.. Låter asacreepy, men jag försöker finna lugn i det jag har läst. Det är MIN hjärna och JAG som styr, när jag på något sätt lärt mig ta kontrollen. Vilken utmaning!
Det kommer vara asläskigt och jag kommer säkert få värsta mardrömmarna (hua), men jag måste pröva!

Jag kommer dock lugna mig lite. Jag börjar inte med hardcore-metoderna där man lurar kroppen att man sover, ännu.


The possibilities are endless.

Bildkälla

Vadan detta?!

Kategori: Allmänt

Här händer det inte mycket, men NU! AAAAH! Blir galen här!

Har streckkollat på 3 säsonger av United States of Tara som har varit bästa serien på länge.
Vad händer då inte när allt i den komplicerade handlingen börjar lösas och jag ska hitta den "sista" säsongen?
De har inte gjort någon?! DEN ÄR NEDLAGD! HUR i hela friden kan man bara kapa av en historia såhär?
Jag känner mig tom, sur, ledsen (på riktigt) och blah. (Vet inte om jag ska bli glad för att jag kan visa känslor eller deprimerad för att det händer så lätt.)


Typ bästa skådespelerskan?