beornus

Kulinarisk.

Kategori: Allmänt

Nu kan man börja ana julruschen på jobbet, men dagen har trots detta varit ganska så händelselös. Jag försökte mig på en inhandlingstur på lunchen, men jag är för seg och fick störta tillbaka till jobbet utan ett enda inköp..

Min mathistorik under dagen är jag dock ytterst nöjd med!


Spenatfylld tortellini med ricottaost, mer spenat och tomat.

Detta är en av de godaste köpeluncherna jag hittat. Smidigt och lagom mycket!


Chili con carne med yoghurt, tortillachips, sallad och brödbiteN.
En klassiker som gör att man bli SÅHÄR mätt. Funkar alltid.

Nu är jag i en trevlig matkoma och ska strax hoppa in i duschen. Man får ju lov att göra vardagliga saker så sent på kvällen när man kommer hem från jobbet runt 21.

Nöjd man.

Kategori: Allmänt

Jag kan nu berätta att jag har fått reda på mitt resultat på högskoleprovet. Är faktiskt positivt överraskad! Jag anade redan när jag var klar att den verbala delen gick mycket bättre än den kvantitativa så det var ingen överraskning nu när jag såg att så också var fallet.

Jag tänker inte vara den som är den och knussla med mitt resultat så här får ni det. 1,2 blev det när de slagit ihop de båda delarna. Eftersom jag inte hade repeterat någonting i princip så hör ni kanske på mig att jag är stolt osv.

Nu är jag faktiskt taggad på att göra det igen! Nu har jag ju ett resultat att slå. Det känns good good.


Bring the matte on, tänker killen framför en sunkig Londondusch.

Gubberier.

Kategori: Allmänt

Nu är det alldeles strax december, vilket betyder att det mesta av budgeten skall läggas på julklappar och andra gåverier vid glöggfester osv. Då blir man såklart apsugen på att köpa 5 miljarder nya grejer att ha på sig.
Just nu är jag inne i en ny period där jag är typ morfarklädig. Jag måste liksom väga upp det här lilaspretiga håret med något mer laidback.

Jag vill till exempel införskaffa mig en fluga eller två. En vinröd och en svart kanske? En till kavaj vore ju inte fy skam det heller. Är ju ändå snart nyårsafton!
Kabelstickade tröjor, ge mig fler?! Marinblå och julvit är jag på jakt efter nu.
Massor med skjortor trenger jeg også. Den lilla detaljen med en krage och ärmar som sticker fram under maintröjan liker vi veldig mye och sist men inte minst, chinos och jeans! Det känns som att de blir tråkiga efter typ en månad bara..



Men som sagt, vad är en bal på slottet. Nu ska vänner och familj få gotta sig i mina krossade drömmar, haha. Ska sätta mig och skriva julklappslistor nu.. eller snart. När jag har tid, hehe..

Noctuae.

Kategori: Allmänt

Jag har hittat en klipp som gör att mitt hjärta smälter. Jag använder uttrycket ganska lättvindigt, men nu menar jag det. Det är inte ofta jag blir helt paff av ett videoklipp. Jag blir helt fylld av lycka och samtidigt lite uppgiven när jag inser att jag inte kan nå genom datorn och klappa det lilla livet själv. Jag vill ha den bredvid mig vart jag än går. På min axel. Min kompanjon som purrar mysigt (jag tänker att den gör det, spinner som en katt ungefär) av och an.


Om ni skulle se mig nu skulle ni tro att jag är blödigaste personen på jorden.

Hurra hurra.

Kategori: Allmänt

Jag är spymätt. Helt ärligt. Varför ska det bjudas på så mycket gott på kalas och VARFÖR måste man ta minst en sak av varje? Jag är för snäll och möshar ner sötsakerna trots att det stockar sig i halsen.
Jag kan dock medge att jag hellre rör mig lite extra de kommande dagarna än att skippa en smörgåstårta! Prinsesstårtan och småkakorna kan jag exkludera utan problem, men smörgåstårta är helt galet gott. Att 80-talet ville ha tillbaka sin paradrätt (efter plankstek med lotustomat och black and white) bryr jag mig inte nämnvärt om. Jag kommer servera det varje gång det är något firande på gång, kära vänner! Betackande kommer ignoreras.


Inte kvällens godsak, utan en JAG gjorde till jobbet när jag fyllde år senast. STOLT!

Det var hur som helst lilla farmisen som fyllde 80 jämt idag så jag kan tycka att det var med rätta som vi goffade i oss alla godsaker. Tantalutten hade ju fixat fram så fint.

Hon fick en sprillans platt-TV som hon nu kan sitta och uggla och sticka framför. "Texten är ju så stor!" utbrast hon. Tror den kommer uppskattas nu när vintern börjar infinna sig.

Sortoghvid.

Kategori: Allmänt

Den nya designen är lika intetsägande som min inspiration för tillfället. Är helt otaggad på att sitta och knåpa, men jag vill göra mer, mer, mer ändå.

Har lite av en svacka i min beslutsdel i hjärnan. Jag har typ fyra stora beslut som jag bara pressar bakåt och försöker gömma, men ibland så studsar allt fram på en gång och jag blir helt less. Kul nu när jag är ledig två dagar och allt, bah.
Jag får dock skylla mig själv. Jag borde sätta mig ner någon dag och konversera med min hjärna. Eller någon annans är egentligen bättre. Jag brukar inte kunna föra några vidare bra samtal med mig själv, haha.

Nej på med Spotify, YouTube, Wikipedia, TVn och lite WoW så jag kan somna någon gång.

Jeg liker Nero!



Vi har nu full julstämning på jobbet by the way!

Lusseboo.

Kategori: Allmänt

Årets första lussebullar! Äntligen slipper jag stå och sniffa på saffransdoftljusen på jobbet för att stilla min längtan! Nu är de här och såklart finns det inga russin på dem.

Purple rain.

Kategori: Allmänt

Jag har nu uppdaterat min frisyr rejält! Det är typ en uppdaterad version av den gamla 2010-Oskar-Linnros-frillan. Svart botten som går mot brunt och lila slingor i. Låter helt galet och ojag, men det funkar! Ska bara komma på vilken stil som passar bäst, sen kommer picsen. Rakt upp à la Jedward känns kanske lite väl krejsi, fast jeg liker det.

Nu sovasova för att gå upp och jobba extradag imorgon! Hörde jag ett klirr? I kassan? Jajamän.

Jag har fått en liten harmlös(?) tvångstanke om att ha minst en bild i ett inlägg.


Aker brygge i sommartid. Fin, solig dag!

La tierra es redonda.

Kategori: Allmänt

Jag har suttit och knåpat ihop min jorden runt-resa! Helt taggad! Nu gäller det att kolla upp när det ska smälla.

 

 

Jag har räknat med typ 4-5 månader. Det blir mycket flyga, men jag gillar ju det så ingen fara på taket!

Versace.

Kategori: Allmänt



Det finns mycket fint för oss hanar i Versaces kollektion för H&M, men är man hona är det värsta drömmen. Kul för er.



Jag får se om jag köar som en galen den 17 november. Lockar lite.

Muddy cake.

Kategori: Allmänt

Idag har vi firat kladdkakans dag! På jobbet kommer vi ihåg alla viktiga datum!

Jag bjöd på en bakad med skyddande plasthölje som även frysts ner som skyddande åtgärd. Hittade även en form som passade perfekt! Hur tur?


Recept och tillverkningsprocess är tyvärr hemlig.

Faran på gatan.

Kategori: Allmänt

Efter ett uppehåll på cirka en evighet har jag idag gett mig ut på vägarna och övningskört! Det är såå segt att ta sig igenom det första stadiet, men jag får bara ta mig i kragen nu. Jag ÄR duktig! När en halvtimme hade gått var det som natt och dag jämfört med innan.

Ska nog planera in nästa gång redan nu så jag vet att det blir av. Det får INTE gå lika länge denna gång. Har liksom börjat om från början tre gånger redan och sen glömt bort.


Mmmm.. längtar efter att få plugga in dessa små liv..

Sydpolskillen.

Kategori: Allmänt

Snart kommer jag att få uppleva min tjugoandra vinter. Eftersom jag verkligen LIDER av att frysa så funderar jag på att slå slag i saken och köpa mig en Canada Goose. Jag tänker lite att om det duger för forskare på Antarktis/Arktis så kanske jag nöjer mig också. Jag hoppas det i alla fall.

Scenario:
-27 grader. Jag står i min fluffjacka och ser hur alla andra fryser rompen av sig. Deras näsor och ögon fryser ihop och åkerbrasorna flödar runt omkring mig. Jag ler nöjt och myser in mig lite extra i luvan.