beornus

Kokosolja.

Kategori: Allmänt

Min kära kollega har länge tipsat om en mirakelgrej så igår var jag tvungen att köpa och se vad the fuss var all about.

Det var Cocosa!

Denna burken kostade 220:- på Life, men finns för typ 175:- på nätet.

Det jag gjorde var att först äta lite. Den var faktiskt god, men det tar emot någonstans att bara äta rent fett. Konsistensen är way flottigare än man vill ha. Den ska dock vara ultimat i en LCHF-diet (som jag vill pröva på någon gång).

Sen efter gårdagens dusch så smörjde jag in HELA kroppen, ansiktet och håret. Det ska tydligen vara hur bra som helst.
Min kära kollega hade inte fel! Nu när jag vaknat och gått runt under dagen är jag verkligen leeen. Ansiktet också! Det är bara håret som är lite fett fortfarande, men jag tror att jag tog för mycket olja i det från början.
Det känns verkligen konstigt att smeta in sig med OLJA, men nu när jag är helt smooth dagen efter så är jag taggad!

Lite info från bodystore.se (där jag hittat bilden også).

"Kokosoljan används i kroppen för att producera energi i stället för att lagra den som kroppsfett. Medellånga fettsyror påskyndar ämnesomsättningen genom att förbränna fler kalorier, vilket resulterar i viktminskning. Med andra ord  blir det mesta av kokosoljans mättade lätt smältbart och snabbt omvandlat till energi p.g.s av sitt höga innehåll av Laurinsyra.

Extra Virgin betyder att oljan kommer från den första pressningen som görs inom två timmar efter det att kokosnöten öppnats. Extra Virgin pressas skonsamt av det färska fruktköttet och kokosmjölken från handplockade kokosnötter när näringsinnehållet är optimalt. Med hjälp av modern, patenterad teknologi, har man lyckats att extrahera olja samtidigt som man bevarar hjälpämnena som underbygger fettsyrornas terapeutiska effekt, som antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det används ingen värme eller kemiska ämnen – varken före, under eller efter pressningen. Detta ger en olja med en naturlig hållbarhet och en härlig doft och smak av kokos.
"

Jag ska pröva i några veckor och se hur huden känner!